Supermarktketen Ahold Delhaize wil online omzet verdubbelen

Supermarktketen Ahold Delhaize wil de komende jaren fors meer verkopen via het internet. 

Het fusiebedrijf verwacht in de komende jaren een verdubbeling van de online omzet tot circa 5 miljard in 2020, meldt topman Dick Boer woensdag voorafgaand aan een beleggersdag in Londen.

Online verkopen zijn volgens Boer momenteel goed voor circa 4 procent van de totale omzet van het supermarktconcern. Winkelen via internet groeit daarbij jaarlijks met 20 tot 25 procent.

Bol.com

Vooral de omzetgroei van succesformules bol.com en ah.nl moeten bijdragen aan het behalen van de doelstelling. Verder worden in de Verenigde Staten naar verwachting de vruchten geplukt van recente investeringen.

Volgens Boer is onder meer de logistiek daar verbeterd en moet daarmee de online omzet een vlucht kunnen nemen. Verder zei hij dat Ahold Delhaize in de Verenigde Staten voorlopig niet actief zal worden in regio's waar het bedrijf nog niet zit.

Trump

De impact van Donald Trump als de aanstaande president van de Verenigde Staten op de resultaten van Ahold Delhaize is ook voor de top van Ahold nog ongewis. Boer benadrukte dat circa 90 procent van de inkoop van de Amerikaanse supermarkten lokaal gebeurt.

Mogelijk profiteert Ahold Delhaize van de plannen van Trump, die een omvangrijk stimuleringsbeleid beloofde waarmee de inflatieverwachting in de VS wordt gevoed.

Volgens Boer is stijgende inflatie over het algemeen goed nieuws voor retailers. ''Maar daarover weten we nu niet meer dan wat we lezen in de kranten", aldus de topman.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie