PostNL afgestraft op Amsterdamse beurs

De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag opnieuw in het groen gesloten, geholpen door positieve berichten rond de noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi. In Amsterdam werd PostNL hard afgestraft voor het afwijzen van het eindbod van Bpost.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 0,6 procent hoger op 462,11 punten, waarmee de hoofdgraadmeter bijna het hoogste punt van dit jaar bereikte.

De MidKap met daarin PostNL klom 0,2 procent tot 658,05 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 2 procent. De beurs in Milaan ging 2,1 procent vooruit.

PostNL

PostNL leverde in de MidKap 13,5 procent in. Een overname door Bpost leidt volgens het postbedrijf niet tot een succesvolle combinatie.

Het besluit om niet met de Belgen in zee te gaan, is unaniem genomen door bestuur en commissarissen. Bpost boekte in Brussel een winst van 0,9 procent.

Galapagos

Grootste verliezer bij de hoofdfondsen op Beursplein 5 was biotechnologiebedrijf Galapagos met een min van 2,5 procent. Unilever verloor 1,3 procent na een adviesverlaging van JPMorgan. Staalconcern ArcelorMittal was met een koerswinst van 5 procent de sterkste stijger in de AEX.

Verder waren banken en verzekeraars in trek op het Damrak. Aegon won in de hoofdindex 4,9 procent en ABN Amro klom 1,2 procent. Bij de middelgrote fondsen stond verzekeraar ASR bij de grootste winnaars met een plus van 4,4 procent.

Monte dei Paschi

Op de beurs in Milaan kreeg Monte dei Paschi er bijna 11 procent bij, na een bericht dat de Italiaanse overheid een belang van 2 miljard euro zou willen nemen in de bank. Credit Suisse stond in Zürich in de schijnwerpers, met een plus van ruim 7 procent. De Zwitserse bank kondigde aan verder in de kosten te snijden dan tot dusver het plan was.

De euro werd verhandeld voor 1,0757 dollar, tegen 1,0730 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,5 procent naar 50,18 dollar. Brent zakte 1,1 procent op 53,37 dollar per vat.

Lees meer over:
AEX

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie