Verzekeraar ASR koopt voor 275 miljoen euro aan vastgoed. Het gaat om kantoorpanden op locaties nabij Nederlandse stations.

Dat laat de verzekeraar dinsdag weten.

Het nieuw verworven vastgoed wordt, samen met kantoren die al in het bezit zijn van ASR, ondergebracht in het ASR Dutch Mobility Fund. Dit nieuwe kantorenfonds richt zich op institutionele beleggers.

Kantoren die niet in de strategie van het fonds passen, worden weer doorverkocht. In een later stadium wil ASR nog eens vijf panden aan het fonds toevoegen. De totale waarde van het vastgoed in het fonds bedraagt 400 miljoen euro.

Met het nieuwe fonds wil ASR inzetten op "kwalitatief hoogwaardige kantoren in de nabijheid van mobiliteitsknooppunten in Nederland". De locaties vlakbij het station passen in die strategie.

De verzekeraar koopt de panden van het Basisfonds Stationslocaties. De NS bezit meer dan de helft van de aandelen van dit fonds. De rest van de aandelen is in bezit van institutionele beleggers, waaronder ASR.

Het totaal beheerd vermogen van ASR Vastgoed Vermogensbeheer bedraagt ongeveer 4,3 miljard euro. Dit bestaat volledig uit vastgoed in Nederland.