ABN Amro verkoopt zijn private banking-activiteiten in Azië en het Midden-Oosten aan vermogensbeheerder LGT uit Liechtenstein. Dat maakt de bank dinsdag bekend.

ABN Amro Private Banking beheert ongeveer 20 miljard dollar (18,5 miljard euro) aan vermogen van klanten in Singapore, Hongkong en Dubai. Dat komt neer op 10 procent van het klantvermogen van het private banking-bedrijf van de ABN Amro.

Volgens private banking-directeur Jeroen Rijpkema heeft de bank besloten zich in de toekomst te richten op verdere versterking van de private banking-activiteiten in Noordwest-Europa. De overdracht in Azië en het Midden-Oosten past binnen die strategie.

ABN Amro blijft in de regio financiële diensten verzorgen voor zakelijke klanten in onder meer de energie- en grondstoffensector, transport, diamanten en juwelen.

De transactie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 afgerond. De bank verwacht een aanzienlijke boekwinst te realiseren uit de verkoop, maar maakte geen verkoopprijs bekend.