Bpost legt zijn overnamebod op PostNL op 30 januari voor aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het Belgische postbedrijf verwacht er voor de formele indiening van dat biedingsbericht met de Nederlandse branchegenoot uit te zijn, zo laat het vrijdag weten.

Het Belgische bedrijf probeert PostNL al enige tijd te verleiden tot een krachtenbundeling. Een formeel bod is nog niet ingediend, maar de Belgen hebben wel al meerdere keren een voorstel tot een bod neergelegd.

PostNL vond dat voorstel te laag en zag het verder onder meer niet zitten om in handen te komen in een bedrijf waarin de Belgische overheid een groot belang heeft.

Bpost verhoogde woensdag zijn bod tot 5,75 euro per aandeel op PostNL, in zowel aandelen als contanten. Dat komt volgens Bpost in totaal neer op 2,5 miljard euro. Verder stelde Bpost een constructie voor die ervoor zorgt dat het benoemingsrecht van de Belgische staat voor de leden van de raad van bestuur wordt ingeperkt.

Enkele grootaandeelhouders van PostNL voerden eerder op de dag de druk op het bestuur van het Nederlands postbedrijf op. Ze willen dat het concern in onderhandeling gaat met Bpost over het verbeterde voorstel.