Onderzoek naar fraude bij Zwitserse bank Credit Suisse

Zwitserse autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar mogelijke frauduleuze activiteiten van een medewerker van de Zwitserse bank Credit Suisse.

De medewerker zou onvoldoende onderzoek hebben gedaan bij de werkzaamheden die hij verrichtte voor twee voormalige collega's, die al langer worden verdacht van fraude.

Het onderzoek draait om de vermogensbeheerder TG Investment Services, die werd opgericht door de twee verdachte ex-werknemers van Credit Suisse. Zij zouden met hun fraude hebben getracht om verliezen van enkele honderden miljoenen Zwitserse frank te verdoezelen.

Dit vorig jaar gestarte onderzoek komt boven op de affaire waarbij een bankier van Credit Suisse toegaf de verliezen van Russische en Georgische klanten te hebben weggewerkt met neptransacties.

Beide zaken betreffen klanten in opkomende markten, die een belangrijke rol spelen in de ambitie van Credit Suisse om zijn vermogensbeheertak verder te laten groeien.

Credit Suisse ging niet in op het onderzoek naar de eigen werknemer. De bank benadrukt wel dat de zaak zich niet richt op het bedrijf zelf.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie