Reisbureau TUI Nederland heeft een samenwerkingsverband gesloten met luchtvaartmaatschappij easyJet. Vanaf komende zomer biedt de touroperator stedentrips naar Europese bestemmingen aan, waarbij vluchten van easyJet vanaf Schiphol worden gebruikt.

TUI biedt daarbij in eerste instantie reizen aan naar Londen (Gatwick), Liverpool, Lissabon, Rome en Milaan. De reisorganisatie verwacht dat de trips vanwege de samenwerking goedkoper worden, terwijl easyJet een gegarandeerd aantal tickets aan TUI verkoopt.

De overeenkomst past in de trend binnen de luchtvaartsector waarbij prijsvechters hun aanbod proberen uit te breiden naar pakketreizen. Dit doen bedrijven door bijvoorbeeld ook hotelovernachtingen en autoverhuur aan te bieden.

TUI Nederland bestaat uit de vroegere reismerken Arke en Holland International. Het bedrijf maakt deel uit van het internationale reisconcern TUI. Dat concern praat al enige tijd met de Arabische luchtvaartmaatschappij Etihad over samenwerking.

Daarbij is het plan om de activiteiten van Air Berlin, dat onderdeel is van Etihad, en het Duitse TUIfly samen te voegen.