Howard Schultz, de CEO van Starbucks, heeft donderdag bekendgemaakt dat hij in april terugtreedt. Schultz bouwde het bedrijf uit tot het grootste koffieconcern ter wereld.

Starbucks heeft nu 25.000 vestigingen in 75 landen.

De nu 63-jarige Schultz draagt het stokje op 3 april over aan zijn rechterhand en goede vriend Kevin Johnson. Hij blijft wel aan in de Raad van Bestuur van het bedrijf en gaat helpen een nieuwe divisie met meer luxe koffieproducten te ontwikkelen, meldt The New York Times.

De CEO maakte Starbucks niet alleen een florerende onderneming, maar gaf het bedrijf ook een duidelijke stem in nationale discussies over actuele onderwerpen als het beperken van de wapenwetten, homorechten en rassenongelijkheid.

Wandelgangen

In de wandelgangen wordt al gespeculeerd dat Schultz mogelijk in 2020 een gooi naar het Witte Huis zou willen doen. In het verleden heeft hij al vaker zijn ongenoegen over 'Washington’ uitgesproken en aangegeven dat hij een helder beeld heeft wat er zou moeten veranderen in het centrum van de Amerikaanse macht.

Schultz is een Democraat. Hij is goed bevriend met zowel president Barack Obama als Hillary Clinton, die dit jaar de Democratische kandidaat bij de verkiezingen was.