De Amerikaanse juweliersketen Tiffany heeft last van de protesten en verscherpte veiligheidsmaatregelen bij zijn grootste vestiging in New York.

De vestiging ligt pal naast de Trump Tower, de wolkenkrabber aan 5th Avenue waar de toekomstige president Donald Trump woont.

Door alle heisa sinds Trump de verkiezingen heeft gewonnen, is de winkel slechter bereikbaar. Dat vertaalt zich voor Tiffany in lagere bezoekersaantallen en minder omzet. Met de belangrijke feestdagenperiode voor de boeg kan het bedrijf nog niet voorspellen hoe lang dat zo zal blijven.

Tiffany heeft de resultaten in het derde kwartaal wel weten te verbeteren. Het in dure sieraden gespecialiseerde bedrijf had nog altijd last van een afgenomen kooplust bij Amerikaanse consumenten, maar buitenlandse toeristen brachten redding.

De vergelijkbare verkopen in winkels die langer dan een jaar bestaan, daalden op jaarbasis weliswaar met 3 procent, maar dat was in de voorgaande periode nog 9 procent. Topman Frederic Cumenal sprak van ,,bemoedigende'' tekenen van herstel in de omzetontwikkeling. Hij vindt het evenwel nog te vroeg om van een keerpunt te spreken.

De totale opbrengsten gingen met 1 procent omhoog naar 949 miljoen dollar (897 miljoen euro). Dat is te danken aan uitbreiding van het winkelbestand en, in mindere mate, aan gunstige wisselkoerseffecten. De nettowinst steeg met 5 procent naar 95 miljoen euro. Voor heel 2016 gaat Tiffany nog altijd uit van een bescheiden omzetdaling.