De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met winst gesloten.

Daarmee werd een vervolg gegeven aan de opmars die al twee weken bijna onafgebroken aanhoudt en die alle drie de leidende graadmeters tot hun hoogste stand ooit heeft gebracht.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 19.023,87 punten. De verzameling van dertig hoofdfondsen wist daarmee voor het eerst de grens van 19.000 punten te overtreffen. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2202,94 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot met 5386,35 punten 0,3 procent boven de slotstand van maandag.

De Amerikaanse beurzen zitten al sinds de dag voor de presidentsverkiezingen van twee weken geleden stevig in de lift. De Dow won daardoor sinds 7 november ruim 6 procent.

Barnes & Noble

Boekwinkelketen Barnes & Noble hoorde dinsdag bij de uitblinkers op Wall Street, met een winst van 11 procent. Het bedrijf boekte vorig kwartaal minder verlies dan door analisten werd gevreesd.

Topman Len Riggio waarschuwde eerder dat de verkiezingsstrijd tussen Trump en Clinton klanten thuis voor de buis hield, waardoor het heel rustig bleef in zijn winkels.

Dollar Tree

Ook koopjeswinkelketen Dollar Tree (plus 8,2 procent) werd ruimschoots beloond voor zijn kwartaalcijfers. Beleggers reageerden vooral enthousiast op de zonnige vooruitzichten van het bedrijf, dat profiteert van de overname van concurrent Family Dollar vorig jaar.

Campbell Soup kreeg er bijna 4 procent bij na publicatie van onverwacht sterke kwartaalcijfers. Het levensmiddelenbedrijf zette een hogere omzet en winst in de boeken dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

Ook frisdrankconcern Dr Pepper Snapple Group hoorde bij de winnaars, met een plus van 2,6 procent. Het bedrijf meldde voorbeurs 1,7 miljard dollar neer te willen tellen voor branchegenoot Bai Brands.

Medtronic

De kwartaalcijfers van medische apparatenmaker Medtronic en cyberveiligheidsbedrijf Palo Alto Networks werden met teleurstelling ontvangen. Medtronic raakte 9 procent aan beurswaarde kwijt door tegenvallende verkopen in de afgelopen maanden en een sombere prognose voor volgend jaar. Palo Alto leverde 13 procent in vanwege een teleurstellende omzetgroei.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent naar 47,85 dollar. De euro was met 1,0625 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.