Wall Street beëindigt winstreeks

De Dow-Jonesindex is woensdag voor het eerst in lange tijd met verlies geëindigd. De toonaangevende graadmeter in de Verenigde Staten sloot hiervoor zeven handelsdagen op rij af met winst, waarvan de laatste vier op recordstanden. Beleggers deden het rustig aan en verwerkten onder meer kwartaalupdates van enkele bedrijven.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent in de min op 18.868,14 punten. De bredere S&P 500 daalde eveneens 0,2 procent tot 2176,94 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 5294,59 punten.

Onder meer de winkelbedrijven Target en Lowe's stonden in de schijnwerpers. Target won 6,4 procent, nadat het de winstverwachting voor het hele jaar had verhoogd. Klusketen Lowe's kwam juist met minder rooskleurig voorspellingen voor 2016 en verloor 3 procent aan beurswaarde.

LinkedIn steeg 1,3 procent op berichten dat techreus Microsoft bereid is concessies te doen aan Europese mededingingsautoriteiten voor de overname van de sociaalnetwerksite. Dat moet de eerder dit jaar aangekondigde deal, met een waarde van 26 miljard dollar, dichterbij brengen.

Disney en Boeing

Walt Disney dikte 1,5 procent aan na een positief analistenrapport. Deutsche Bank heeft veel vertrouwen in de tv- en filmtak van het bedrijf. Het aandeel H&R Block ging juist met 7 procent omlaag na een negatief advies van analisten. Na het sluiten van de beurs komt IT-bedrijf Cisco Systems nog met cijfers.

Het aandeel Boeing ging net als een dag eerder omlaag. De vliegtuigbouwer maakte bekend circa 500 banen te schrappen in de komende vijf jaar. Het aandeel verloor 1,1 procent, na een verlies van ook al ruim 1 procent een dag eerder nadat luchtvaartmaatschappij United Airlines een order voor meer dan zestig 737-toestellen op de lange baan schoof.

Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 45,48 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 1 procent naar 46,46 dollar per vat. De euro was 1,0683 dollar waard, tegen 1,0695 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie