Europese beurzen sluiten in het rood

De belangrijkste beursgraadmeters in Europa zijn woensdagmiddag in het rood gesloten. In Nederland was ABN AMRO de grootste daler. 

De Amsterdamse AEX-index eindigde na een wisselvallige handelssessie 0,2 procent in de min op 449,66 punten. De MidKap steeg 0,4 procent naar 649,61 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,6 tot 0,8 procent in.

Het aandeel ABN AMRO verloor 4,1 procent. De bank zag zijn nettowinst afgelopen kwartaal met een vijfde stijgen, meer dan waarop was gerekend. Beleggers grepen de kwartaalcijfers echter aan om wat winst te nemen, na de opmars van de afgelopen tijd.

Informatieleveranciers Wolters Kluwer en RELX deden het met plussen van respectievelijk 4 en 4,4 procent het best in de AEX.

Corbion

Voedingsingrediënten- en chemicaliënproducent Corbion werd bij de middelgrote bedrijven bijna 10 procent meer waard. Het voormalige CSM kondigde een joint venture aan met Total voor de ontwikkeling van bioplastics. Beide bedrijven krijgen een belang van 50 procent in de onderneming, die zich richt op de productie van polymelkzuur (PLA).

Verzekeraars

In de MidKap verloor Delta Lloyd verder 0,1 procent. De verzekeraar liet weten substantiële voordelen te zien in het fusieplan van concurrent NN Group. Dat bedrijf moet dan echter wel met een aanzienlijk hoger bod komen dan de 5,30 euro per aandeel dat begin oktober werd gedaan. Delta Lloyd noteerde woensdagmiddag op 5,60 euro. NN Group, dat donderdag zijn kwartaalcijfers publiceert, verloor in de AEX 0,3 procent.

Hugo Boss

In Frankfurt verloor Hugo Boss ruim 10 procent. Het kledingmerk waarschuwde dat groei in de opbrengsten nog zeker tot 2018 op zich laat wachten. Ook Bayer ging op de Duitse beurs omlaag. Het chemieconcern leverde 4,2 procent in na bekendmaking van de uitgifte van converteerbare obligaties.

De euro was 1,0695 dollar waard, tegen 1,0730 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 45,57 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 0,6 procent naar 46,66 dollar per vat.

Lees meer over:
AEX

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie