Nikkei sluit handelsdag met winst

De aandelenbeurs in Japan is woensdag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in Azië was het beeld overwegend positief.

Vooral grondstofbedrijven gingen over een breed front vooruit, geholpen door de sterke prijsstijging van olie op dinsdag. Ook banken behoorden tot de winnaars door de opleving van rendementen op obligaties.

De Nikkei-index eindigde de handelsdag met een winst van 1,1 procent op 17.862,21 punten. De eveneens Japanse Topix-index bereikte het hoogste niveau in 9 maanden tijd. Net als een dag eerder hoorden banken als Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group en Sumitomo Mitsui Financial Group met winsten van rond de 6 procent tot de sterkste stijgers.

Inpex

Zwaargewicht Inpex, Japans grootste olie- en gaswinningsbedrijf, won 3 procent aan beurswaarde. Japan Petroleum Exploration steeg 2,2 procent. In Hongkong steeg China Petroleum & Chemical 0,2 procent en Cnooc 3,6 procent.

De Kospi in Seoul won 0,6 procent en in Sydney eindigde de All Ordinaries vlak. De Hang Seng stond tussentijds 0,6 procent hoger. Tencent Holdings (plus 2,9 procent), het grootste internetbedrijf van Azië, werd door beleggers in Hongkong beloond nadat het de boeken opende.

Lees meer over:
Tip de redactie