Sigarettenmaker Reynolds weigert miljardenbod

Sigarettenfabrikant Reynolds American is nog niet akkoord met het miljardenbod van branchegenoot British American Tobacco (BAT) op alle aandelen die laatstgenoemde nog niet van Reynolds bezit. 

Het bod is te laag, zeggen ingewijden dinsdag tegen persbureau Bloomberg.

Reynolds, de maker van onder meer Camel en Pall Mall, praat nog wel met BAT, dat onder meer het sigarettenmerk Lucky Strike heeft. Naar verluidt is BAT zelfs bereid de prijs op te voeren, aldus de bronnen.

Als de overname toch doorgaat, haalt het fusiebedrijf Philip Morris in als grootste beursgenoteerde tabaksbedrijf ter wereld.

Consolidatieslag 

Eerder werd bekend dat BAT, dat al iets meer dan 42 procent van Reynolds in handen heeft, de rest van de aandelen wil overnemen. Daarvoor heeft het nu zo'n 47 miljard dollar (43,7 miljard euro) over. Woordvoerders van beide bedrijven wilden niet reageren.

In de sigarettenbranche vindt een consolidatieslag plaats vanwege het dalende aantal rokers in veel landen. BAT speelde daarin al een belangrijke rol met onder meer de financiering van de overname van het Amerikaanse tabaksbedrijf Lorillard door Reynolds.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie