Grootaandeelhouder John de Mol mengt zich in het overnamegevecht rond PostNL. De mediamagnaat wil dat het bestuur van het postbedrijf gaat praten met het Belgische Bpost, dat deze week een overnamebod heeft gedaan.

"Ik roep daartoe op", aldus fondsbeheerder Frank Botman, die voor De Mol diens belang van 5 procent in PostNL beheert, tegen Het Financieele Dagblad (FD). "Ik heb met verbazing uit de media vernomen dat er geen dialoog is."

Bpost wil graag een Nederlands-Belgische postcombinatie vormen. Bpost-topman Koen Van Gerven zegt donderdag in een interview met De Telegraaf dat hij het verhaal van Bpost in Nederland nog niet heeft kunnen brengen. 

Het postbedrijf dat zegt uit te zijn op een "vriendelijke overname", wordt naar eigen zeggen geconfronteerd met "indianenverhalen" over te veel overheidsbemoeienis. 

Stap terug

Minister Kamp en premier Rutte lieten zich deze week negatief uit over het bod. De bewindslieden noemen het "een stap terug" voor het geprivatiseerde PostNL.

Maandag zei bestuursvoorzitter Herna Verhagen van PostNL dat het bedrijf zich beraadt op het Belgische bod.

De Belgische staat bezit 51 procent van de aandelen Bpost. Na een eventuele overname zou dat nog altijd ruim 40 procent zijn.