Sportartikelenmaker Puma lift mee op de populariteit van Rihanna. Het Duitse concern zag de verkopen afgelopen kwartaal, geholpen door de nieuwe kledinglijn van de zangeres, wederom stevig toenemen.

Daarbij boekte Puma flink meer winst, maakt het bedrijf donderdag bekend.

De nieuwe sneakers, kimono's en jumpsuits van Rihanna liggen sinds september in de winkels. Die maand presenteerde de zangeres ook meteen nieuwe ontwerpen voor haar lente- en zomercollectie, die begin volgend jaar uitkomt.

Volgens topman Bjørn Gulden zorgt de samenwerking met beroemdheden als Rihanna en ook Usain Bolt ervoor dat meer consumenten Puma's producten kopen.

Omzet

Puma zag zijn omzet afgelopen kwartaal op jaarbasis met ruim 8 procent aandikken tot zo'n 990 miljoen euro. De nettowinst verdubbelde bijna tot 39,5 miljoen euro. Operationeel gingen het resultaat (ebit) met een kleine 47 procent omhoog tot ruim 60 miljoen euro. 

Puma schroefde donderdag ook zijn verwachtingen voor het hele jaar wat op. De onderneming rekent nu op een bedrijfswinst aan de bovenkant van zijn eerder gemelde prognose tussen de 115 miljoen en 125 miljoen euro.