Philips mikt voor de komende drie à vier jaar op een jaarlijkse groei van de vergelijkbare omzet met 4 tot 6 procent. 

Daarbij moet de winstmarge per jaar met gemiddeld 1 procentpunt stijgen. Die nieuwe doelstellingen maakt het in gezondheidstechnologie gespecialiseerde concern vrijdag bekend tijdens een ontmoeting met investeerders in Londen.

Philips heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Het heeft zich volledig toegelegd op medische technologie en producten die consumenten helpen om gezonder te leven. 

Het sluitstuk van de fikse ombouwoperatie was de beursgang van de verlichtingsdivisie eerder dit jaar. Het productaanbod van het 'nieuwe' Philips biedt volgens topman Frans van Houten ,,de juiste fundamenten voor duurzame, winstgevende groei''.

Uitbreiding

Die sterke marktpositie wil het bedrijf de komende jaren benutten om nieuwe markten aan te boren. Philips gaat onverminderd door met het bedenken van totaaloplossingen voor de gezondheidszorg, in nauwe samenwerking met zorgverleners.

Daarnaast zal Philips blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologie. De vrije kasstroom van 1 tot 1,5 miljard euro per jaar waar de onderneming op mikt, moet dat financieel ook mogelijk maken.

De beoogde margeverbetering moet de winstgevendheid in lijn brengen met die van concurrenten als General Electric en Siemens.