Adidas heeft zijn omzet en winst in het derde kwartaal flink zien stijgen. De sportgigant zag zijn merken Reebok en vooral Adidas erg goed presteren, zo meldt het Duitse concern donderdag.

Het bedrijf boekte terreinwinst op zijn concurrenten Nike en Under Armour. Die laatste, die vooral in de Verenigde Staten groot is, voorspelde vorige maand de laagste groei sinds 2009. Nike heeft het moeilijk in de VS en zag zijn aandelen deze week dalen tot het laagste punt in meer dan een jaar.

Adidas had wel wat last van tegenwind door negatieve wisselkoerseffecten, maar zag zijn omzet desondanks op jaarbasis met 14 procent groeien tot 5,4 miljard euro. Onder de streep bleef 386 miljoen euro over, een stijging van 24 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De omzet van het merk Adidas steeg met bijna 16 procent. De verkopen stegen in alle regio's behalve Rusland met dubbele cijfers, al werden die in Latijns-Amerika tenietgedaan door valuta-effecten.

Adidas handhaaft zijn verwachtingen voor het hele jaar, met een omzetstijging van 15 tot 20 procent en een nettowinst die stijgt met 975 miljoen à 1 miljard euro.