Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft ook in het derde kwartaal zijn omzet en winst zien stijgen.

Onder meer de filmstudio Warner Bros had succes met de films Suicide Squad en Sully, over de piloot die een noodlanding maakte op de Hudson-rivier in New York. Ook presteerde televisietak Turner beter dan een jaar eerder en bracht betaalzender HBO meer geld in het laatje.

De totale omzet van Time Warner steeg met 9 procent tot 7,2 miljard dollar. De winst uit voortgezette activiteiten kwam uit op 1,5 miljard dollar, tegenover 1 miljard dollar een jaar eerder. Geholpen door de sterke kwartaalcijfers verhoogde het bedrijf, dat zal worden overgenomen door telecomconcern AT&T, zijn winstverwachting voor het hele jaar.

Bij Warner Bros steeg de omzet met 7 procent tot 3,4 miljard dollar. Het bioscoopsucces van onder meer Suicide Squad, The Legend of Tarzan, Sully en Lights Out compenseerde ruimschoots de lagere omzet bij videogames.

Vorig jaar werd hier nog geprofiteerd van populaire games als Mortal Kombat X en de lancering van Lego Dimensions.

Televisieseries

Ook qua televisieseries bleef het dochterbedrijf van Time Warner het goed doen. Hitserie The Big Bang Theory bleef onverminderd populair, terwijl ook werd geprofiteerd van het succes van The Voice.

De omzet van HBO, onder meer bekend van het zeer populaire Game of Thrones, steeg afgelopen kwartaal met 4,3 procent tot 1,4 miljard dollar. De betaalzender wist onder meer de inkomsten uit abonnementen te verhogen.

Bedrijfsonderdeel Turner, de koepel waaronder televisiezenders als CNN, TNT en TBS hangen, zag zijn omzet met bijna 9 procent stijgen. Vooral buiten de landsgrenzen winnen de Turner-onderdelen aan populariteit, terwijl het aantal abonnees in de VS blijft dalen.