Het Belgische postbedrijf Bpost werkt aan een nieuw bod op PostNL.

Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van een voorbereidend document dat de krant in handen heeft.

In mei liep een poging van Bpost om PostNL over te nemen op niets uit. Het Belgische bedrijf zou toen tussen 5 en 6 euro per aandeel hebben geboden voor zijn Nederlandse branchegenoot.

Onbekend bedrag

Volgens het FD is het bod nu met een onbekend bedrag verhoogd. Het Belgische postbedrijf zou de overname voor de helft in contanten en voor de helft met eigen aandelen willen betalen.

Een woordvoerder van PostNL zegt desgevraagd dat het bedrijf zich ''niet herkent'' in het bericht van het FD. De krant zegt het document te hebben gekregen ''door een vergissing van een pr-bureau''.

Verbeterd

Uit het document zou blijken dat Bpost zijn bod op zes ''cruciale'' punten heeft verbeterd. Zo belooft het bedrijf niets te veranderen aan de uitvoering van de universele postdienst, waartoe PostNL als marktleider in Nederland is verplicht.

Ook zou er een onvoorwaardelijke garantie worden gegeven voor de pensioenen van huidige en voormalige werknemers van het Nederlandse postbedrijf.

Geen overeenstemming

PostNL bevestigde eind mei dat het met Bpost had gesproken over een mogelijke combinatie van beide bedrijven, via ''een vriendelijk openbaar bod'' door Bpost op alle aandelen PostNL. Die gesprekken leidden echter niet tot overeenstemming over de voorwaarden van zo'n transactie.

Bpost wilde dinsdagmiddag geen commentaar geven op het bericht. Het aandeel PostNL schoot aan het eind van de middag ruim 10 procent omhoog, naar 4,75 euro.