De beurs in Tokio is dinsdag met een kleine winst gesloten. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Japanse centrale bank.

Ook in Australië stond een rentebesluit op de rol. Verder kwamen goede cijfers naar buiten over de Chinese industrie.

De Nikkei-index eindigde met een plus van 0,1 procent op 17.442,40 punten. De Bank of Japan (BoJ) hield zoals verwacht de rente en het stimuleringsprogramma onveranderd en schoof de periode voor het bereiken van het inflatiedoel van circa 2 procent op de langere baan.

De inflatieverwachtingen werden verlaagd, maar de groeivooruitzichten bleven onveranderd.

Bij de bedrijven in Tokio was er aandacht voor Honda Motor. De autofabrikant kwam maandag na het slot van de handel met een verhoging van de winstverwachting voor het gehele boekjaar, maar het aandeel verloor desondanks 2 procent.

Technologieconcern Sony verlaagde maandag nabeurs de winstprognose en zakte 0,7 procent. Elektronicabedrijf Panasonic waarschuwde eveneens voor een lager resultaat en ging 6,5 procent omlaag.

Uit China kwam het nieuws dat de industriële bedrijvigheid in oktober aanzienlijk sterker is gegroeid dan een maand eerder. De cijfers waren ook beduidend beter dan economen hadden verwacht. De Hang Seng in Hongkong ging in de tussentijdse handel 1,1 procent omhoog en de beurs in Shanghai won 0,7 procent.

In Sydney daalde de All Ordinaries 0,5 procent. De Reserve Bank of Australia handhaafde zijn belangrijkste rentetarief, zoals was verwacht door economen. Verder bleven de prognoses voor de groei en inflatie nagenoeg onveranderd. De Kospi in Seoul was aan het einde van de handelsdag vrijwel vlak.