Fiat Chrysler Automobiles heeft zijn verwachtingen voor de winst in heel 2016 voor de tweede keer dit jaar opgeschroefd.

Het Italiaans-Amerikaanse concern doet dat na een naar eigen zeggen goed verlopen derde kwartaal.

De autobouwer profiteert vooral van de sterke verkoop van het merk Jeep. De bedrijfswinst (ebit) zal nu naar verwachting uitkomen op ten minste 5,8 miljard euro. Een kwartaal geleden werd nog uitgegaan van ruim 5,5 miljard euro.

De autobouwer profiteerde vooral van de sterke verkoop van het merk Jeep, terwijl plannen om het Alfa Romeo-merk verder uit te breiden vertragingen opliepen. De bedrijfswinst (ebit) zal nu naar verwachting uitkomen op ten minste 5,8 miljard euro. 

Fiat Chrysler zag zijn operationele resultaat in het derde kwartaal op jaarbasis met ruim 29 procent toenemen, tot 1,5 miljard euro. Onder de streep resteerde een winst van 606 miljoen euro, tegen een verlies van 387 miljoen euro een jaar eerder. Het grootste deel van het resultaat wordt door Fiat Chrysler overigens behaald in Noord-Amerika.

Alles bij elkaar werden er wel minder auto's aan de man gebracht. De omzet kwam daardoor met 26,8 miljard euro uit op nagenoeg hetzelfde niveau als in dezelfde periode vorig jaar.