'Topman Frédéric Gagey van Air France moet vertrekken'

Frédéric Gagey zal worden vervangen als eindverantwoordelijke van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France. 

Volgens de Franse krant La Tribune heeft topman Jean-Marc Janaillac van moederbedrijf Air France-KLM daartoe besloten. De vakbonden worden naar verwachting op 3 november over de beslissing bijgepraat.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat de huidige taken van Gagey worden ondergebracht bij Janaillac en andere bestuurders. Gagey zelf zou volgens de krant de post van financieel directeur bij Air France-KLM zijn aangeboden.

Na de bestuursvergadering van 2 november wordt snel meer bekend over onder meer de invulling van de posities binnen Air France-KLM. Ook komt dan meer naar buiten over de strategie van het concern.

Geen verrassing

Volgens de krant komt de beslissing van Janaillac om Gagey te vervangen niet als een verrassing. Air France ligt al tijden met de vakbonden overhoop.

Stakingen van zowel het cabinepersoneel als van piloten jagen de onderneming op hoge kosten. Een nieuwe ronde gesprekken met de oude top van het bedrijf lijkt bij voorbaat te mislukken.

De piloten van Air France zijn vooral verbolgen over nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren en een krimp van het vluchtaanbod. Ook het cabinepersoneel is het niet eens met plannen van Air France om verder in de kosten te snijden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie