American Express blinkt uit op Wall Street

De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in het laatste handelsuur een fractie onder de slotstanden van woensdag. Beleggers op Wall Street verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten.

American Express werd daarbij beloond voor positievere vooruitzichten. Daartegenover stond eBay, dat allerminst kon overtuigen. De lagere olieprijs deed het sentiment geen goed.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent in de min op 18.172 punten. De bredere S&P 500 stond ook 0,2 procent lager op 2141 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,1 procent in en stond op 5241 punten.

American Express won bijna 10 procent aan beurswaarde. Het creditcardbedrijf verhoogde zijn winstverwachting voor 2016. Voor eBay (min 10,6 procent) gold het tegenovergestelde. Het internetbedrijf kwam met tegenvallende prognoses voor de laatste drie maanden van dit jaar en werd daarvoor afgerekend.

Mattel 

Speelgoedfabrikant Mattel won krap 6 procent aan beurswaarde. Het bedrijf achter onder meer Barbie, Fischer Price en Wheels boekte afgelopen kwartaal meer winst op een hogere omzet. Vooral de verkoop van barbiepoppen viel fors hoger uit dan diezelfde periode een jaar eerder.

Verder stonden telecomfondsen in de belangstelling. Telecomconcern Verizon verloor 2,7 procent. Het bedrijf meldde een tegenvallende aanwas van nieuwe mobiele klanten in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf voelt de stevige concurrentie van branchegenoten als Sprint en T-Mobile US, die donderdag in het kielzog van Verizon eveneens aan beurswaarde inleverden.

American Airlines

American Airlines ging 0,2 procent achteruit. De luchtvaartmaatschappij zag de winst in het derde kwartaal ruimschoots halveren door felle concurrentie, lastige wereldwijde economische omstandigheden en opgelopen personeelskosten. Voor verzekeraar Travelers resteerde een verlies van bijna 6 procent. Door extra kosten vanwege slecht weer viel de kwartaalwinst andermaal lager uit.

De prijs van Amerikaanse olie zakte 2,3 procent naar 50,43 dollar per vat. Brentolie werd 2,6 procent goedkoper bij 51,32 dollar per vat. De euro was 1,0927 dollar waard, tegen 1,0929 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie