Vastned zet in op winkels op toplocaties

Europese vastgoedonderneming Vastned zet met nieuwe aan- en verkopen meer in op panden die op belangrijke winkellocaties liggen. Dat laat het vastgoedbedrijf dinsdag weten.

Vastned heeft voor 65,3 miljoen euro aan Nederlands vastgoed verkocht. Het bedrijf, dat voornamelijk winkelpanden bezit, besteedde daarnaast 18,1 miljoen euro aan nieuwe panden in Amsterdam en Parijs.

Volgens directeur Taco de Groot heeft Vastned daarmee belangrijke stappen gezet in de uitvoering van een nieuwe strategie, die meer gericht is op "premium city high street shops". 65 procent van het Nederlandse vastgoed van Vastned staat nu op zo'n toplocatie, meldt het bedrijf. 

Urban Interest

Een groot deel van de Nederlandse winkelpanden werd verkocht aan de particuliere vastgoedinvesteerder Urban Interest. Dat bedrijf kocht panden in onder andere Amsterdam, Utrecht, Gouda en Den Haag met een totale waarde van 46,7 miljoen euro.

De overige 18,6 miljoen euro aan vastgoed werd aan particuliere beleggers verkocht. Het betreft winkelpanden in onder meer Almere, Enschede, Leiden en Zwolle.

Het nieuw verworven vastgoed van Vastned staat onder andere in de Leidsestraat in Amsterdam en de Rue de Rennes in Parijs. De totale vastgoedportefeuille van het bedrijf heeft een omvang van ongeveer 1,6 miljard euro.

Lees meer over:
Tip de redactie