ABN Amro schrapt functie bestuurslid Caroline Princen

Bestuurslid Caroline Princen van ABN Amro treedt per 1 januari terug. Haar functie komt vanwege een reorganisatie te vervallen en wordt dus niet opnieuw vervuld.

Princen is nu nog verantwoordelijk voor een groot deel van de ondersteunende diensten van ABN Amro.

De bank kondigde in de zomer al aan de organisatie efficiënter te willen inrichten. "Een gevolg daarvan is dat er ook in de top wordt gereorganiseerd en de functie van Caroline Princen in de raad van bestuur komt te vervallen", aldus de bank in een toelichting.

"Mijn taak bij ABN Amro zit erop. Ik draag mijn portefeuille met veel vertrouwen over aan mijn collega's", laat Princen weten. Haar taken worden verdeeld onder de zes overgebleven leden van de raad van bestuur.

De beslissing zou "na goed overleg" met Princen zijn genomen. "We zijn Caroline Princen zeer erkentelijk voor haar werkzaamheden. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij de integratie van ABN Amro en Fortis Bank Nederland", stelt voorzitter Olga Zoutendijk van de raad van commissarissen.

Volgens bestuursvoorzitter Gerrit Zalm heeft ze "een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de bank zoals die er nu staat".

Lees meer over:
Tip de redactie