Er wordt te veel gepraat over de financiële situatie bij Deutsche Bank nadat de Amerikaanse overheid stelde dat de bank een boete van 14 miljard dollar moet betalen.

Dit vertelde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble aan journalisten tijdens de vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank in Washington.

Schäuble weigerde verder commentaar te leveren over de problemen bij Deutsche Bank.

De grootste bank van Duitsland ligt al enkele weken onder het vergrootglas van investeerders en marktvolgers. De bank zou niet genoeg geld hebben voor de boete en er werd gespeculeerd dat de Duitse overheid een reddingsplan had opgesteld.

Lagere boete 

Een week geleden zou Deutsche Bank een meevaller hebben gekregen. De Amerikaanse overheid ging naar verluidt akkoord met een lagere boete.

Maar nu meldt Bild, opnieuw op basis van bronnen, dat Deutsche Bank-topman John Cryan voorlopig geen akkoord heeft weten te bereiken.

Risicodirecteur Stuart Lewis vertelde verder aan weekblad Welt am Sonntag dat de risico's in de derivatenportfolio van Deutsche Bank kleiner zijn dan verwacht. De bank probeert ook de blootstelling verder te verlagen, aldus Lewis.