Duitse bedrijven praten achter de schermen over een reddingsplan voor Deutsche Bank. 

Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt donderdag.

Topmannen van grote beursgenoteerde bedrijven zouden onder meer gesproken hebben over extra kapitaal voor de noodlijdende instelling, in ruil voor een aandelenbelang. Volgens de krant zou een kapitaalinjectie tot 5 miljard euro nodig zijn.

Deutsche Bank is een van de belangrijkste financiële concerns ter wereld, maar staat zwaar onder druk door dreigende miljardenboetes en een reeks onopgeloste problemen uit het verleden.

Zorgen over de kapitaalpositie zetten het aandeel Deutsche Bank de afgelopen weken stevig onder druk. Dit jaar is de beurswaarde van de bank bijna gehalveerd.

Ontslagronde

Deutsche Bank maakte donderdag bekend nog eens duizend banen schrappen boven op de ontslagronde van drieduizend banen die eerder deze zomer is aangekondigd.

Dit meldt de bank donderdag.

In totaal verdwijnen er vierduizend banen in Duitsland. Deze zijn onderdeel van een totale reorganisatie waarbij negenduizend banen worden geschrapt.

Karl von Rohr, lid van de raad van bestuur van Deutsche Bank, zegt zich ervan bewust te zijn dat de beslissing een significante impact heeft op veel werknemers. “We garanderen dat alle personeelsreducties uitgevoerd worden op een sociaal verantwoordelijke manier.”