'Forse reorganisatie op stapel bij ING'

Bij ING staat een forse reorganisatie op stapel waarbij duizenden banen worden geschrapt en de structuur van de bank wordt aangepast.

De herstructurering moet de bank miljarden aan besparingen opleveren, zo meldt Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van anonieme bronnen.

Aankomende maandag zou de ingreep bekend worden gemaakt. Er wordt dan een informatiedag voor investeerders gehouden. Het zou gaan om duizenden banen in verschillende landen. Ook zouden er plannen bekend worden gemaakt voor een meer centrale aansturing van het concern.

België

Eerder schreef de Belgische zakenkrant De Tijd al over een grote ontslagronde bij de Belgische kantoren van ING. Toen werd ook verwezen naar aankomende maandag.

De bank wil vrijdag tegenover NU.nl niet op het bericht ingaan. Maandagochtend komt ING naar buiten met nieuws over de strategie voor de komende periode.

FNV

Vakbond FNV Finance heeft wel al een reactie. Gerard van Hees vindt dat de banken achter elkaar aan lopen met bezuinigingen.

"Het lijkt wel of in de financiële industrie de anorexia nervosa is toegeslagen. Alles draait alleen nog om kostenbesparing voor een hogere winst, ten koste van de mensen. We zien het ondernemerschap uit de banken verdwijnen en de boekhoudersmentaliteit toenemen."

Een woordvoerder van FNV zegt dat ING betrokken vakbonden zondagavond zal inlichten.

Lees meer over:
ING
Tip de redactie