Europese Commissie onderzoekt Duits-Britse beursfusie

De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de voorgenomen fusie tussen de beursbedrijven Deutsche Börse in Frankfurt en de London Stock Exchange.

De commissie bekijkt vooral of de samensmelting de concurrentie op de financiële markten belemmert. Het fusiebedrijf zou verreweg de grootste beursuitbater van Europa worden.

Uit verkennend onderzoek zijn al een aantal bezwaren naar voren gekomen, laat EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) woensdag weten.

''Financiële markten zijn van essentieel belang voor de Europese economie'', aldus Vestager. "We moeten waarborgen dat marktpartijen daar onder concurrerende voorwaarden aan deel kunnen blijven nemen.''

Nederland, Frankrijk, België en Portugal, waar de aandelenbeurs wordt geëxploiteerd door beursbedrijf Euronext, hadden hun zorgen over de gevolgen van de fusie eerder al overgebracht aan Vestager. Zij neemt tot 13 februari tijd om een besluit te nemen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie