'Air France-KLM versterkt samenwerking met Indiase Jet Airways'

Air France-KLM breidt zijn samenwerking met het Indiase Jet Airways uit, met meer rechtstreekse verbindingen met India voor zowel Schiphol als de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. 

Dat meldt de Franse zakenkrant La Tribune maandag, zonder bronnen te vermelden.

Jet Airways gebruikt sinds dit voorjaar Schiphol als zijn belangrijkste knooppunt in Europa.

De luchtvaartmaatschappij biedt rechtstreekse vluchten aan van en naar Delhi en Mumbai, die aansluiting bieden op vluchten van partners KLM en Delta Air Lines naar diverse bestemmingen in Europa en Noord-Amerika. Vanuit Mumbai wordt Parijs aangevlogen.

Begin deze maand al is overeenstemming bereikt over uitbreiding van die samenwerking, schrijft La Tribune. Jet Airways zou met Bangalore een derde Indiase stad toevoegen aan het rechtstreekse netwerk van Schiphol. Parijs krijgt Chennai er als tweede Indiase bestemming bij, aldus het dagblad.

Passagiers van Jet Airways krijgen in Parijs en Amsterdam meer overstapmogelijkheden naar Europese bestemmingen van Air France en KLM. Omgekeerd kunnen die twee maatschappijen hun reizigers een ruimere keuze bieden aan aansluitende vluchten binnen India, dat geldt als een van de belangrijkste Aziatische groeimarkten.

Lees meer over:
Tip de redactie