AEX sluit met klein verlies

 De AEX-index is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Ook andere Europese beurzen sloten na een rustige handelssessie overwegend lager. 

Biotechnologiebedrijf Galapagos was in Amsterdam opnieuw een opvallende winnaar.

De AEX noteerde uiteindelijk 0,2 procent lager op 454,48 punten. De MidKap steeg 0,4 procent naar 657,21 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren 0,4 en 0,5 procent. De FTSE in Londen sloot nagenoeg onveranderd.

Galapagos 

Galapagos was zoals wel vaker de laatste tijd koploper onder de hoofdfondsen, ditmaal met een winst van 4,7 procent. Het bedrijf werd de afgelopen anderhalve week al zo'n 40 procent meer waard, zonder duidelijke reden. In de markt wordt wel steeds meer gewezen op overnamegeruchten rond het bedrijf.

NN, Gemalto, ING, Unilever en Randstad stonden met verliezen van 0,8 tot 1 procent aan de andere kant van het spectrum. Randstad verlengde de aanmeldingstermijn voor zijn bod op het moederbedrijf van vacaturesite Monsterboard tot eind oktober, in afwachting van groen licht voor de deal vanuit Brussel.

Arcadis

In de MidKap was Arcadis de uitblinker met een koerswinst van 5,4 procent. Voorbeurs werd gemeld dat investeerder State Street een belang van 3 procent heeft opgebouwd in het advies- en ingenieursbedrijf. Eerder dit jaar ging het aandeel Arcadis nog fors onderuit, door tegenvallende resultaten.

Société Générale

In Parijs verloor Société Générale 1,5 procent. Een rechter schroefde de schadevergoeding die ex-handelaar Jérôme Kerviel aan Société Générale moet betalen vrijdag terug van 4,9 miljard naar 1 miljoen euro.

Kerviel zorgde in zijn tijd als handelaar bij SocGen voor een miljardenverlies doordat hij op eigen houtje met tientallen miljarden euro's speculeerde.

Olieprijzen

De olieprijzen zakten in de middag weer wat weg. Eerder stabiliseerden de prijzen nog na berichten dat Saudi-Arabië bereid zou zijn tot concessies richting Iran, in een poging een deal te sluiten die de nog altijd zeer lage olieprijs kan ondersteunen.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 45,93 dollar. De prijs van een vat Brentolie zakte 0,4 procent tot 47,45 dollar.

De euro noteerde op 1,1226 dollar. Bij het Europese slot op donderdag was de euro 1,1235 dollar waard.

Lees meer over:
AEX

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie