De Amerikaanse aandelenmarkten zijn dinsdag met minieme winsten gesloten. Aandelen bewogen nauwelijks in afwachting van het rentebesluit van de Fed. 

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde na een rustige handelssessie 0,1 procent in de plus op 18.129,96 punten. De bredere S&P 500 ging een fractie omhoog, naar 2.139,76 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 5.241,35 punten.

De beleidsmakers van de Fed begonnen dinsdag aan hun tweedaagse beleidsvergadering. Woensdag wordt duidelijk of zij de tijd al rijp achten voor een renteverhoging. Analisten verwachten echter pas op zijn vroegst in december een rentestap.

McDonald's 

Bij hoofdfondsen in New york stond fastfoodketen McDonald's bovenaan met een winst van 1,1 procent. Ook farmacieconcern Merck en industriegigant General Electric wisten winsten van een procent te boeken. Sterkste daler in de Dow was oliemaatschappij ExxonMobil met een verlies van 1,5 procent.

Pakketvervoerder FedEx liet weten de tarieven volgend jaar te verhogen. Beleggers beloonden dat met een koerswinst van 0,9 procent. Bouwbedrijf Lennar daarentegen moest 3,5 procent inleveren. Het boekte meevallende kwartaalresultaten, maar het aantal orders stelde teleur.

Farmaceut Allergan heeft veel geld over om branchegenoot Tobira Therapeutics over te nemen, en leverde daarop 2,7 procent in. Tobira is vooral gespecialiseerd in middelen tegen leveraandoeningen. De koers van het bedrijf ging dinsdag ruim acht keer over de kop.

Olie

Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder bij een prijs van 43,44 dollar per vat. De Brentprijs, maatgevend voor olie uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika, daalde 0,2 procent naar 45,87 dollar per vat.

De euro was 1,1155 dollar waard, tegen 1,1170 dollar bij het slot van de Europese beurzen.