Lufthansa en Air China hebben een definitieve overeenkomst gesloten voor samenwerking op vluchten tussen Europa en China. De Duits-Chinese joint venture gaat volgend jaar van start.

De twee maatschappijen tekenden in 2014 al een voorlopige deal voor samenwerking. Lufthansa en Air China behoren allebei tot het wereldwijde samenwerkingsverband Star Alliance en bieden al samen vluchten aan tussen Duitsland en China via een zogeheten codeshare-overeenkomst.

Door activiteiten te bundelen in een gezamenlijke onderneming kunnen zij inkomsten verdelen en nog efficiënter samenwerken, ook op het gebied van onder meer vliegtuigonderhoud en -reparaties.

China is een van de belangrijkste groeimarkten in de luchtvaartsector. Air France-KLM heeft er al stevig voet aan de grond. Het Frans-Nederlandse bedrijf werkt er via de luchtvaartalliantie SkyTeam samen met vier Chinese luchtvaartmaatschappijen, waaronder nummer één China Southern Airlines.

Singapore

Eerder dit jaar werd al bekend dat Lufthansa ook zijn samenwerking met Sinagpore Airlines flink uitbreidt. Reizigers die met Singapore Airlines naar München of Zürich vliegen, krijgen daar overstapmogelijkheden naar twintig nieuwe bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk, België en Zwitserland.

In ruil daarvoor krijgen klanten van Lufthansa en de Zwitserse dochtermaatschappij Swiss een ruimer aanbod aan aansluitende vluchten in Singapore.