Luchtvaartconcern Airbus snijdt ook in management

Het Frans-Duitse luchtvaart- en defensieconcern Airbus gaat snijden in het management en de organisatie om de kosten te verlagen.

Waar Airbus al langer bezig is zijn productieproces te stroomlijnen, moeten nu ook ondersteunende diensten eraan geloven, zegt topman Tom Enders in een maandag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg.

''Wij nemen niet alleen op de werkvloer maatregelen om beter te kunnen concurreren", zegt Enders. ''We moeten zo slank en efficiënt mogelijk worden.''

De topman zegt niet op welke termijn de herstructurering gestalte moet krijgen. Hij laat zich evenmin uit over eventuele gevolgen voor de werkgelegenheid.

De Franse en Duitse overheden zijn van oudsher gespitst op een eerlijke verdeling van het werk bij de vliegtuigbouwer. Mede daardoor is Airbus een relatief logge organisatie, met veel functies die dubbel bezet zijn.

Tegenslagen

Airbus kampt dit jaar met fikse tegenslagen. Problemen bij de ontwikkeling van het militaire vrachttoestel A400M en het nieuwe passagierstoestel A350 zadelden het bedrijf in de eerste jaarhelft op met afschrijvingen ter waarde van in totaal 1,4 miljard euro.

Daarnaast kan het dit jaar door productieproblemen bij motorenleverancier Pratt & Whitney minder A320neo-toestellen afleveren dan gepland.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie