R&S Retail, het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, Steps en Claudia Sträter, wil nieuwe aandelen uitgeven om kapitaal op te halen.

Om wat voor bedrag het gaat, willen topmannen Dieter Penninckx en Rens van de Schoor niet kwijt, blijkt uit een maandag gepubliceerd interview met Het Financieele Dagblad (FD).

R&S Retail steekt veel geld in de vernieuwing van modeketens Miss Etam, Promiss, Friday en schoenenketen Brantano.

Miss Etam ging in 2015 failliet en is daarna samen met dochterbedrijf Promiss onder de vleugels van R&S terechtgekomen. Brantano behoorde tot de eerder failliet verklaarde Macintosh Group.

R&S zelf is afgelopen zomer via een omgekeerde overname opgegaan in het Belgische bedrijf FNG. Dit concern is onder meer bekend van Claudia Sträter, Steps, Fred & Ginger en Expresso. Na de fusie ontstond een bedrijf met een omzet van bijna 500 miljoen euro.

MS Mode

Het nieuwe kapitaal kan ook gebruikt worden voor overnames in de toekomst. De topmannen zouden kansen blijven zien in het overnemen van kwakkelende modeketens.

De topmannen zeggen ook te zijn benaderd voor een mogelijke doorstart van MS Mode. "Maar we hebben vrij snel bedankt voor dat dossier", zegt Penninckx tegen het FD. De overname was volgens hem te complex, omdat het bedrijf in meerdere landen actief is. "MS Mode bleek niet waar wij in deze tijd naar op zoek zijn", aldus Penninckx.