Heineken is een van de kandidaten die een bod overwegen op de Vietnamese staatsbierbrouwer Saigon Beer Alcohol Beverage (Sabeco).

Onder de zeven internationale bieders zijn verder onder meer Asahi, AB InBev en fusiepartner SABMiller, zegt Sabeco-topman Le Hong Xanh volgens persbureau Bloomberg.

Ook Kirin, Singha Asia en Thai Beverage zouden in de race zijn. De lijst is volgens de topman niet definitief. Er kunnen nog bedrijven afhaken of juist meebieden. 

Sabeco heeft volgens Xanh geen voorkeur voor een lokaal of internationaal bedrijf. ''Het enige wat voor ons van belang is, is wie het hoogste bod uitbrengt."

Heineken wil de eventuele interesse in Sabeco niet aan het persbureau bevestigen.

Groei

Brouwers hebben veel interesse in Vietnam, omdat de economie er hard groeit en de bierconsumptie de laatste jaren flink is gestegen. Vorig jaar werd ongeveer 40 procent meer bier geconsumeerd dan in 2010.

De Vietnamese overheid wil het eigen meerderheidsbelang van bijna 90 procent in de brouwer zo snel mogelijk afstoten, omdat het begrotingstekort maar blijft oplopen. De regering verkoopt het belang in twee stappen. Dat moet ongeveer 1,8 miljard dollar opbrengen.

Sabeco is brouwer van onder meer Saigon Beer en 333 Beer.