De beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag overwegend kleine winsten optekenen zonder dat er veel belangrijk nieuws op de agenda stond voor Aziatische beleggers. 

Ook was er geen richting vanuit New York, omdat Wall Street maandag was gesloten voor Labor Day.

De Nikkei-index in Tokio sloot met een plusje van 0,3 procent op 17.081,98 punten. In Tokio kauwden beleggers nog na op een toespraak van de Japanse centralebankpresident, waarbij werd gehint op extra stimuleringsmaatregelen.

In Australië werd een rentebesluit verwerkt. De Australische centrale bank hield zoals verwacht de rente onveranderd op het historisch lage niveau van 1,5 procent. Het is het laatste rentebesluit onder leiding van de Australische centralebankpresident Glenn Stevens die tien jaar aan het roer heeft gestaan bij de Reserve Bank of Australia. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,3 procent.

In Seoul was scheepvaartbedrijf Hanjin Shipping een opvallende stijger met een winst van circa 30 procent. Het moederbedrijf van de in financiële problemen verkerende containervervoerder injecteert omgerekend 80 miljoen euro in Hanjin. Ook de Koreaanse overheid zou hulp willen bieden. De Kospi in Seoul klom 0,4 procent.

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent in het groen.