Veevoerbedrijf ForFarmers heeft afgelopen halfjaar de verkopen zien aantrekken, vooral door groei in Nederland, Duitsland en België. 

Dalende grondstoffenprijzen en de waardevermindering van het pond drukten de omzet, maar dankzij lagere kosten verbeterde het resultaat.

ForFarmers verkocht met 4,6 miljoen ton veevoer bijna 3 procent meer dan een jaar eerder. De netto-omzet liep daarbij met 4,4 procent terug naar bijna 1,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde met 7 procent, tot 46 miljoen euro.

De opbrengsten van Forfarmers zakten doordat lagere grondstofprijzen werden doorberekend aan de klanten. Verder snoepte de daling van het pond ten opzichte van de euro bijna 2 procent van de omzet af. Hier stonden de hogere opbrengsten uit acquisities en de toenemende verkopen tegenover.

Pond

De devaluatie van het pond drukte ook de brutowinst, die in totaal met 2 procent afnam. In Nederland en bij de divisie Duitsland/ België nam de brutowinst wel toe.

Bestuursvoorzitter Yoram Knoop wees erop dat boeren het nog altijd moeilijk hebben ''door de aanhoudende druk op prijzen voor melk, vlees en eieren''. Daarbij werken politieke ontwikkelingen, zoals de brexit, niet mee. Desalniettemin gelooft hij '' in een sterke toekomst van de agrarische sector''.