Ook goede doelen merken dat het beleid van de Europese Centrale Bank zorgt voor lagere rendementen op spaarrekeningen en ook obligaties. 

Om nog een beetje rendement te maken, heroverwegen ze het investeringsbeleid en moet er soms meer geld in aandelen worden gestoken, zo schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag.

De zakenkrant haalt een interview uit 2010 aan waarin de toenmalig financieel secretaris van het Leger des Heils, Harm Slomp, verklaarde niet meer in aandelen te gaan beleggen. 

De stichting had net 6,5 miljoen euro verloren en had geen vertrouwen meer in de financiële sector. Er werd voor 20 miljoen euro aan aandelen verkocht. 

Geen andere optie 

Vijf jaar later heeft zijn opvolger Stuart Evens alsnog 61 miljoen euro gestoken in aandelen. Hij vertelt dat er ook geen andere optie is. Een spaarrekening levert weinig op en mogelijk moeten grote organisaties zelfs gaan betalen om geld te stallen bij een bank.

Ook bij andere goede doelen wordt er meer geïnvesteerd in aandelen of denkt men erover na. Zo heeft het Oranje Fonds een groot deel van de obligatieportefeuille verkocht in 2014 en wordt er mogelijk meer in aandelen gestoken. Natuurmonumenten heeft het belang van aandelen in de totale investeringen verhoogd naar 25 procent.