Amerikaans retailbedrijf Target ziet verkopen dalen

Het Amerikaanse retailbedrijf Target heeft zijn verkopen afgelopen kwartaal voor het eerst in ruim twee jaar zien dalen.

Het bedrijf zag klanten weglopen naar goedkopere concurrenten en verlaagde woensdag zijn verwachtingen voor de winst die in heel 2016 kan worden geboekt.

Target-filialen die langer dan een jaar open zijn verkochten in het tweede kwartaal 1,1 procent minder dan een jaar eerder. Daarmee was de krimp nog iets sterker dan analisten hadden voorspeld. Target, dat zowel kleding als elektronica verkoopt, heeft net als veel andere traditionele winkelbedrijven vooral last van de sterke concurrentie van internetwinkels.

Het bedrijf verwacht dat de verkopen in de tweede helft van het jaar in het gunstigste geval stabiliseren ten opzichte van vorig jaar. In een minder positief scenario wordt gerekend op een afname met 2 procent.

Target wist de malaise in de Amerikaanse winkelsector de afgelopen jaren nog redelijk te ontlopen, onder meer door de uitbreiding van zijn aanwezigheid op internet.

Maar vorig kwartaal zakte de totale omzet van het concern, mede door de druk die de sterke concurrentie zet op prijzen, met ruim 7 procent naar 16,1 miljard dollar. De nettowinst daalde met bijna 10 procent naar 680 miljoen dollar.

Lees meer over:
Tip de redactie