Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft in de eerste helft van dit jaar een fors lagere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf kampt nog altijd met de sterk gedaalde olieprijzen, waardoor de inkomsten onder druk staan.

De omzet bedroeg 939 miljoen dollar, tegen 1,6 miljard dollar een jaar eerder. De daling komt geheel voor rekening voor het segment Turnkey, waar de omzet met 67 procent zakte. Bij Lease & Operate steeg de omzet juist met 11 procent.

Het bedrijf gaf aan ook de komende periode in een moeilijke markt te moeten opereren. Het kostenbesparingsplan waarmee 270 miljoen dollar moet worden bespaard, loopt daarbij volgens SBM voor op schema.

SBM handhaafde de prognoses voor het gehele jaar. Daarnaast kondigde het bedrijf een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 150 miljoen euro.

Tevens maakte SBM bekend Douglas Wood genomineerd te hebben voor de functie van financieel directeur. Hij is daarmee de opvolger van Peter van Rossum, die in 2017 met pensioen gaat. Eind november hebben de aandeelhouders het laatste woord in de benoeming van Wood.

In juli werd bekend dat het bedrijf een schikking heeft getroffen met Braziliaanse autoriteiten in de omkopingszaak rond oliebedrijf Petrobras. De totale kosten voor de kwestie komen uit op 273 miljoen dollar. SBM had eerder 245 miljoen dollar opzijgelegd.