De effectenbeurzen in New York zijn woensdag met verlies de handel uitgegaan. Het sentiment werd vooral gedrukt door de lagere olieprijzen. 

De agenda voor beleggers was nagenoeg leeg. Qua bedrijfsfondsen stonden onder meer Walt Disney en farmaceut Perrigo in de schijnwerpers na de publicatie van kwartaalresultaten.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 18.495,66 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2175,49 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,4 procent tot 5204,59 punten.

De Amerikaanse overheid verraste met de mededeling dat de olievoorraden zijn toegenomen. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond bij de slotbel op Wall Street 3,1 procent lager op 41,45 dollar per vat, terwijl Brent 2,5 procent goedkoper werd bij 43,87 dollar per vat. In het kielzog gingen ook oliereuzen als Chevron en ExxonMobil mee omlaag.

Het aandeel Walt Disney won 1,2 procent. Het bedrijf wist afgelopen kwartaal zowel de winst als de omzet op te voeren. Ook kondigde Walt Disney een investering van 1 miljard dollar in videostreamingbedrijf BAMTech aan. Dat door Major League Baseball opgerichte bedrijf moet Disney helpen het streamingaanbod van sportzender ESPN te verbeteren.

Perrigo werd door beleggers afgestraft voor teleurstellende cijfers en de verlaging van de prognoses. Het aandeel verloor krap 10 procent. Zonnepanelenmaker SunPower publiceerde een kwartaalverlies en zwakke vooruitzichten en werd daarop door beleggers meer dan 30 procent lager gezet.

Recensiewebsite Yelp ging fors omhoog, dankzij sterke resultaten en een verhoging van de verwachtingen voor het hele jaar. Het aandeel sloot de handelsdag met een plus van bijna 13 procent.

Fasfoodketen Wendy's, dat ook een kijkje in de boeken gaf, verloor 2,8 procent. Ook het aandeel van producent van luxegoederen Michael Kors (min 2,8 procent) deed een stap terug na publicatie van zijn kwartaalcijfers. Kledingketen Ralph Lauren kreeg er om die reden juist 8,5 procent bij.

De euro werd voor 1,1174 dollar verhandeld, tegen 1,1169 dollar bij het slot van de Europese beurzen.