De beurs in Tokio is vrijdag nagenoeg vlak gesloten, na een flinke winst een dag eerder. Beleggers kregen weer een voorraad nieuwe bedrijfscijfers te verwerken, waaronder die van Toyota. 

Op de financiële markt in Japan namen veel handelaren daarbij een afwachtende houding aan vanwege het maandelijkse Amerikaanse banenrapport dat later op vrijdag verschijnt.

De Nikkei-index eindigde vrijwel onveranderd op 16.254,45 punten. De koers van Toyota liep 3 procent op, na een meevallend kwartaalrapport. De autobouwer zag de winst wel afnemen en stelde ook zijn verwachtingen naar beneden bij. Het bedrijf worstelt vooral met afnemende verkopen in de Verenigde Staten.

Nikon

Nikon werd ruim 4 procent meer waard. De nieuwe resultaten van de cameraproducent vielen erg in de smaak bij handelaren. Een sterke daler was spellenmaker Gree, die zijn vooruitzichten fors omlaag schroefde. Het aandeel Gree kelderde meer dan 8 procent.

Andere belangrijke Aziatische beurzen gingen wel omhoog. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 1,4 procent in de plus. De Shanghai Composite steeg 0,1 procent en de Kospi in Seoul won 0,8 procent. De beurs in Sydney kreeg er 0,4 procent bij.