Mediaconcern Viacom heeft het afgelopen kwartaal geprofiteerd van de film Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows.

De opbrengsten van de film vielen op zich tegen, maar boden toch tegenwicht aan de dalende omzet uit televisiespotjes, blijkt donderdag uit een kwartaalupdate van het moederbedrijf van de filmstudio Paramount en televisiezenders MTV en Comedy Central.

De Turtles-film kostte 135 miljoen dollar om te maken en leverde wereldwijd 236 miljoen dollar op, maar dat bedrag moet worden gedeeld met de bioscopen.

In vergelijking met een jaar eerder bracht de filmdivisie toch 30 procent meer geld in het laatje, omdat toen in hetzelfde kwartaal geen nieuwe films werden uitgebracht.

De televisietak had last van lagere kijkcijfers, waardoor advertentie-inkomsten terugliepen, en van hogere kosten voor nieuwe programma's.

De totale omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar steeg met 2 procent naar 3,1 miljard dollar. Onder de streep bleef 432 miljoen dollar over. Een jaar eerder werd nog 591 miljoen dollar winst geboekt.