Wall Street sluit af met kleine winst

De aandelenbeurzen in New York koersten woensdag in het laatste handelsuur iets boven de slotstanden van een dag eerder.

Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven. Mediaconcern Time Warner en verzekeraar American International Group (AIG) wisten de aandacht op zich gericht na de publicatie van de kwartaalcijfers.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent in de plus op 18.330 punten. De S&P 500 won 0,2 procent tot 2160 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg met 0,3 procent tot 5155 punten.

Time Warner zag zijn beurswaarde 2,9 procent stijgen. Het mediaconcern gaf aan dat het een belang van 10 procent neemt in muziekstreamingdienst Hulu. Verder gingen de winst en omzet van het bedrijf afgelopen kwartaal omlaag. Wel verhoogde Time Warner wel zijn prognoses voor het gehele jaar.

AIG (plus 7,2 procent) werd door beleggers beloond na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Daarbij kondigde de verzekeraar een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 3 miljard dollar.

Banken

Bankaandelen gingen over een breed front vooruit. Zo wonnen JPMorgan Chase, Citigroup en Bank of America 1,2 tot 2,1 procent. Goldman Sachs won 1,5 procent. Wel moet die bank een boete betalen van ruim 36 miljoen dollar vanwege het lekken van vertrouwelijke documenten.

Maker van computerspelletjes Electronic Arts won 2,1 procent nadat het met kwartaalcijfers naar buiten kwam. Hoewel de winst beter uitviel dan verwacht, waren de vooruitzichten zwak.

Modebedrijf Kate Spade, onder meer bekend van zijn handtassen, ging in de uitverkoop. Het concern verlaagde zijn verwachtingen voor heel 2016 en werd daarop door beleggers 18 procent lager gezet.

Salarisstrookverwerker ADP liet voorbeurs weten dat er in juli 179.000 banen zijn bijgekomen in het Amerikaanse bedrijfsleven. Economen hadden in doorsnee op 170.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de overheid dat vrijdag naar buiten komt.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,7 procent tot 40,97 dollar. Brent werd 3,5 procent duurder, bij 43,26 dollar per vat. De euro noteerde 1,1148 dollar, tegen 1,1176 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie