Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner neemt een belang van 10 procent in streamingdienst Hulu.

Dat maakt het moederbedrijf van onder meer HBO, CNN en de filmstudio's van Warner Bros woensdag bekend, zonder op bedragen in te gaan.

De programma's van diverse zenders van Time Warner, zoals TNT, TBS, CNN en Cartoon Network, zullen door de deal live en on demand beschikbaar zijn op Hulu, een concurrent van onder meer Netflix.

Time Warner schaart zich met de investering bij onder meer Walt Disney, 21st Century Fox en Comcast, die eerder al in Hulu stapten.

Winst

Time Warner zag zijn omzet en winst vorig kwartaal dalen. De pijn zat vooral bij onderdeel Warner Bros, dat vorig jaar wist te profiteren van populaire games, films en series, maar nu op nieuwe hits wacht.

Het bedrijf meldt woensdag een omzet van 7 miljard dollar over het tweede kwartaal. Dat is 5 procent minder dan een jaar eerder. De nettowinst zakte met 2 procent naar 952 miljoen dollar. Time Warner verhoogde wel zijn verwachtingen voor het gehele jaar.

Games

Bij Warner Bros liepen de opbrengsten met bijna een vijfde terug. Dit kwam vooral door lagere inkomsten uit games, waar vorig jaar nog goed werd gescoord met Batman: Arkham Knight en Mortal Combat X. Ook dvd's en de verkoop van licenties op series brachten minder op, na successen met American Sniper, Big Bang Theory en Seinfeld vorig jaar.

De opbrengsten van HBO liepen met 2 procent op, mede dankzij de aanhoudende populariteit van Game of Thrones. Het nieuwste seizoen trok 25 miljoen kijkers, wat een record is voor door HBO geproduceerde series.