De beurzen in het Verre Oosten gingen woensdag over een breed front omlaag. Beleggers in Azië bleven bezorgd over de afzwakkende wereldeconomie.

In Tokio waren beleggers niet onder de indruk van een omvangrijk stimuleringspakket dat dinsdag door de Japanse overheid werd aangekondigd.

In Tokio ging de Nikkei-index 1,9 procent omlaag tot 16.083,11 punten. Dinsdag toonde de Japanse hoofdgraadmeter ook al een stevig verlies.

De Japanse regering gaf dinsdag het groene licht voor een breed pakket steunmaatregelen om onder meer de zwakke economische groei aan te jagen, bijvoorbeeld door mensen met lage inkomens te steunen en met grote infraprojecten. De uiteindelijke omvang moet oplopen tot omgerekend 240 miljard euro.

Tokio

Bij de bedrijven in Tokio stond autofabrikant Honda Motor (plus 3,8 procent) in de belangstelling dankzij beter dan verwachte resultaten. Technologieconcern Casio Computer duikelde 14 procent na een winstwaarschuwing. De Japanse bank Mitsubishi UFJ Financial Group leverde bijna 4 procent in na cijfers.

In Hongkong noteerde de Hang Seng 1,7 procent in het rood. Dinsdag bleef de beurs daar dicht vanwege een tropische storm. Het aandeel van de bank HSBC steeg in Hongkong 0,4 procent na bekendmaking van resultaten. De Shanghai Composite was iets positiever met een kleine plus.

De Kospi in Seoul ging 1 procent omlaag en de beurs in Sydney daalde 1,3 procent.