Moederbedrijf Essent verwacht minder winst voor groen dochterbedrijf

RWE verwacht dit jaar minder winst voor Innogy, de divisie voor hernieuwbare energie die het energieconcern binnenkort naar de beurs wil brengen.

De tak, waar ook het Nederlandse Essent bij hoort, boekt naar verwachting een bedrijfsresultaat van 4,1 miljard tot 4,4 miljard euro.

Daarmee zou de winst tot bijna 10 procent lager uitkomen dan vorig jaar. Innogy kampt onder meer met hogere onderhoudskosten.

Ook de sterke waardedaling van het Britse pond en minder gunstig weer voor windmolens zetten de resultaten onder druk. Volgend jaar trekt het bedrijfsresultaat waarschijnlijk weer iets aan, naar 4,3 tot 4,7 miljard euro.

RWE is bezig met het verzelfstandigen van zijn activiteiten op het gebied van duurzame energie. Die worden samen met een netwerk- en verkooponderdeel losgekoppeld van het conventionele energiebedrijf van RWE, dat elektriciteit en warmte opwekt met fossiele brandstoffen en kernenergie.

De beursgang van Innogy moet nog voor eind dit jaar plaatsvinden. Daarbij zal dan een tiende van de aandelen worden aangeboden.

RWE handhaafde maandag verder zijn eerder gegeven verwachtingen voor het hele concern.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie