Informatieleverancier RELX ziet winst verder stijgen

Informatieleverancier RELX heeft zijn winst en omzet afgelopen maanden verder weten op te voeren en houdt onveranderd vast aan de verwachting van verdere groei in heel 2016. 

RELX boekte vorig kwartaal een omzet van 4,2 miljard euro, maakt het voormalige Reed Elsevier donderdag bekend.

Dat was 4 procent meer dan een jaar eerder, als verstorende wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten. De hiervoor gecorrigeerde operationele winst steeg met 6 procent, naar 1,3 miljard euro.

Volgens topman Erik Engstrom zijn de trends voor RELX de afgelopen tijd niet veranderd. Hij vertrouwt er daarom op dat het concern kan voldoen aan de belofte om winst en omzet ook over heel 2016 te laten groeien.

Het concern werkt al jaren aan de omslag van tijdschriften en andere gedrukte informatie naar digitale producten, die inmiddels voor veruit het grootste deel van de omzet zorgen. De groei was ook in de afgelopen maanden te danken aan de digitale producten, die de verdere krimp van print compenseerden.

Brexit

Engstrom gaf in een toelichting aan dat het Brits-Nederlandse concern de gevolgen van de Brexit nog niet kan inschatten. Hij benadrukt wel dat RELX een volledig internationaal bedrijf is, met activiteiten in meer dan honderd landen.

''We bestaan ook al ruim tweehonderd jaar'', voegde hij daaraan toe. ''In die tijd zijn er veel politieke ontwikkelingen geweest, waar we ons altijd aan hebben aangepast.''

RELX verhoogde zijn dividend in euro's met 6 procent en verwacht in de komende maanden voor 200 miljoen pond aandelen in te kopen.

Lees meer over:
Tip de redactie